Rico Dentro
Grafisch Vormgever

"Let's design a future together."

Over Mij

Als kind spraken beelden mij al meer aan dan teksten. In die zin ben ik opgegroeid met het mentaal visualiseren van situaties en contexten. Deze kracht heb ik omgezet naar het professioneel vormgeven van logo's, huisstijlen en ander soortige visuele weergaven zoals infographics, animaties, foto's en video's. In de afgelopen 10 jaar heb ik in veel diverse sectoren design mogen maken en aanleveren. Van Vodafone tot de gemeente Rotterdam en van Climate Signs tot TKC. Voor mij maakt het niet uit of een organisatie in de publieke of private sector actief is. Samen met de communicatie en community adviseurs van INSPIR8ION zoek ik de juiste beelden bij de inspirerende teksten. Ik krijg energie van conceptontwikkeling en het vormgeven van brandguides, dus het neerzetten van een nieuw 'merk' in alle visuale varianten die je kunt bedenken. 

Naast mijn voorliefde voor vormgeving maak ik zelf ook muziek en heb ik in het verleden grote evenementen (+10.000 bezoekers) georganiseerd in Nederland. Voor een dergelijk evenement creërde ik het concept, gaf ik het design vorm en zette ik de marketing op. Daarnaast was ik het aanspreekpunt voor partners en artiesten en de algehele organisatie. Binnen INSPIR8ION ondersteun ik de adviseurs en opdrachtgevers met uniek en spraakmakend design. In die zin is maatwerk de standaard op het gebied van vormgeving binnen onze organisatie. Uit die persoonlijke behoefte van onze adviseurs en opdrachtgevers  put ik inspiratie en ga ik aan de slag om een bijzondere ervaring neer te zetten aan de hand van sprekende en passende beelden. 

Persoonlijke Interesses
Crypto
Voetbal
Mijn kinderen
Motor rijden
technologie

Scroll naar boven

Mijn Expertise

ADVIES

ONDERZOEK

Scroll naar boven

Mijn werk draagt bij aan de volgende
Sustainable Development Goals

Scroll naar boven

Mijn Werk

Climate Signs

Climate Signs is een innovatief onderdeel van de maatschappij. Op het gebied van bewegwijzering (verkeersborden) en andere infra gerelateerde oplossingen creëren wij duurzame toegevoegde waarde, die we koppelen aan een digitaal online GIS-platform. 
    

DIGIE

Digie is een zeer gespecialiseerd boutique adviesbureau dat werkt aan wereldwijde uitdagingen. We creëren impact door technologie, consultancy en design te combineren en brengen mensen samen door middel van events, proof of concepts, pilots en coalitions of the willing. 
   

Flying Forward 2020

Flying Forward 2020 (FF2020) is een driejarig gezamenlijk onderzoeksproject dat een nieuw Urban Air Mobility (UAM)-ecosysteem zal ontwikkelen in lijn met de Digital Government Transformation (DGT) van Europese landen, dat zich richt op het opnemen van UAM in de geospatiale data-infrastructuur van steden.

Scroll naar boven

Neem contact met mij op

Scroll naar boven