Nathy Ercol
Communicatieadviseur | Content Schrijver

"You've got brains in your head, you've got feet in your shoes, you can steer yourself in any direction you choose."

Over Mij

Als Communicatieadviseur ben ik verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie in relatie tot de ontwikkelingen en resultaten die behaald zijn door INSPIR8ION met als doel om de impact en zichtbaarheid (branding) bij stakeholders en eindgebruikers te vergroten. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de pers, ander type media en het algemene publiek. Daarnaast vereist mijn rol dieper inzicht en begrip van inhoudelijke, technische en wetenschappelijke taal om het door te kunnen vertalen in eenvoudige, alledaagse taal welke wij gebruiken in publicaties, brochures en (audio)visuele producten.  Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor het schrijven, bewerken en beoordelen van (digitale) content voor alle INSPIR8ION kanalen. Onder andere de website en social media.

Als nieuwsgierig kind las ik veel boeken om mijn honger naar kennis te stillen en dit wakkerde tevens mijn passie voor schrijven aan. Het heeft mij ook geholpen om mijn gedachten te structureren en ordenen.  Als communicatieprofessional zet ik mijn taalvaardigheid (vloeiend Nederlands, Engels en Spaans in woord en geschrift) in om complexe, strategische concepten en onderwerpen te vertalen naar eenvoudige, inspirerende en begrijpelijke berichten en verhalen ten behoeven van diverse doelgroepen. 

In de huidige maatschappij ook wel te omschrijven als ‘storytelling’. Voor sommigen is het een veelgebruikt modewoord, maar ik geloof dat in een wereld waar mensen dagelijks een overdaad aan informatie ontvangen, de tsunami aan informatie vaak aan betekenis ontbreekt. ‘Storytelling’ helpt om toegevoegde waarde te creëren, omdat het authentiek, herkenbaar en relevant is voor de persoonlijke en professionele ervaringen van mensen, de cultuur en gemeenschap van de lezer. Ik geloof dat, ongeacht het onderwerp dat ik voorleg aan mijn doelgroep, mijn teksten, onderhoudend en inspirerend moeten zijn. Op deze manier zoek ik het directe contact met de lezer op een menselijke manier en schep een mentale band die hen stimuleert om contact te zoeken of om inhoud te delen.  Dit is wat ik iedere dag doe als communicatieadviseur en contentschrijver: een wereld van ideeën en innovatie beschrijven en delen door middel van woorden en beelden op een menselijke en toegankelijke manier. 

Persoonlijke Interesses
reizen
lezen
mensenlijk gedrag en bewustzijn
geschiedenis
astronomie

Scroll naar boven

Mijn Expertise

ADVIES

ONDERZOEK

Scroll naar boven

Mijn werk draagt bij aan de volgende
Sustainable Development Goals

Scroll naar boven

Mijn Werk

Press Release: FF2020 Project to Start its First Demonstrations of Autonomous Drones on High Tech Campus Eindhoven

Persbericht ter aankondiging van de FF2020 use cases die op de High Tech Campus Eindhoven zijn uitgevoerd.

FF2020: Creating the 21st century spatial ecosystem

Audiovisuele beschrijving van het project FF2020 over de toepassing van Urban Air Mobility oplossingen ter ondersteuning van sociaal-maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit en urban planning.

Communication Strategy project Flying Forward 2020 (FF2020)

FF2020 is een door de EU gefinancierd project. Het door mij geschreven communicatieplan is goedgekeurd door de Europese Commissie en wordt als voorbeeld gebruikt voor meerdere Europese projecten.

Scroll naar boven

Neem contact met mij op

Scroll naar boven