Hillen Oost
Strategisch Adviseur | Onderzoeker

“Een Tech-campus die zich richt op duurzaamheid, zou de werkruimtes niet moeten decoreren met plastic planten.”

Over Mij

Als Senior Adviseur bij INSPIR8ION richt ik mij voornamelijk op strategievorming en conceptontwikkeling. Mijn rol is om complexe materie op een samenhangende manier te presenteren en om deze inzichtelijk én toepasbaar te maken. Ik help met het herkennen en verkennen van de rode draden en de thematische verbindingen. Vanuit mijn brede achtergrond en nieuwgierige geest, breng ik daarbij uiteenlopende perspectieven vanuit meerdere disciplines bij elkaar. Daarnaast richt ik mij als onderzoeker op inhoudelijk onderzoek en voorbereiding van projectvoorstellen die bijdragen aan het versterken van de verbinding tussen de Europese groen-digitale agenda, met het oog op de verbetering van de kwaliteit van leven voor mens én natuur. Ik ben eindeloos nieuwsgierig en hou van afwisseling. Sinds mijn studie Egyptologie heb ik inmiddels meer dan 20 jaar gecombineerde ervaring als overheidsstrateeg, academisch onderzoeker, trainer en ondernemer. Gebruikmakend van mijn veelzijdigheid, met expertise in strategieontwikkeling, multidisciplinaire samenwerking en procesmanagement, streef ik naar praktische oplossingen voor complexe uitdagingen.

Om die complexe omgeving beter te doorgronden spreek ik de taal van politici, beleidsmakers, wetenschappers, managers en experts en begrijp ik hun wereld. Mijn bijdrage bestaat uit het harmoniseren van verschillende perspectieven, het identificeren van kansen en behoeften, en het helder maken van complexiteit. Ik vind het waardevol om de verbinding te leggen tussen bestuur en organisatie, en tussen technologie en maatschappij. 
De afgelopen jaren heb ik me werkinhoudelijk vooral gericht op Europese samenwerking rondom de digitale transitie. De enorme diversiteit binnen Europa is een geweldige uitdaging, waarbij o.a. cultuur, technologie, geschiedenis, taal en schaalgrootte allemaal onderdeel zijn van het vraagstuk. Mijn ervaring van wonen en werken in het buitenland (Caïro, San Francisco en Tokio) helpt mij hierbij met het maken van veelzijdige en inspirerende verbindingen.

Binnen mijn werkveld speelt ‘duurzaamheid’ een belangrijke rol en om te voorkomen dat dit enkel een abstractie of modewoord is, ben ik begonnen met een opleiding als gids voor shinrin-yoku (let. ‘bosbaden). Dit is een uit Japan afkomstige en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde vorm voor het fysiek helpen verbinden van mensen met de natuur. Niet alleen onderschrijft dit onderzoek de heilzame werking hiervan, ook helpt het realiseren op welke wijze alles met elkaar in verbinding is in een natuurlijk ecosysteem. Dergelijke inzichten en principes pas ik graag toe in het benaderen van vraagstukken.

Persoonlijke Interesses
EGYPTOLOGIE
jaPAN
FIETSEN

Scroll naar boven

Mijn Expertise

ADVIES

ONDERZOEK

Scroll naar boven

Mijn werk draagt bij aan de volgende
Sustainable Development Goals

Scroll naar boven

Mijn Werk

Emerging approaches for data-driven innovation in Europe


Technical Report van het Joint Research Centre (JRC)

Digital Services for Europe – Practical strategy towards citizen-centered services

Urban Agenda voor de EU
    
    

Scroll naar boven

Neem contact met mij op

Stuur mij een e-mail

Let's connect

Scroll naar boven