Colin van Noordt
Adviseur | Onderzoeker

"Having ideas is easy. Turning them into reality is hard. Turning them into being deployed at scale is even harder"

Over Mij

Als Adviseur, Onderzoeker en Trainer richt ik mij op AI-gerelateerde ontwikkelingen. Naast mijn werk voor INSPIR8ION ben ik Program Director for AI bij Digital Nation in Tallinn, Estland, waar ik de AI-strategie projecten leidt, adviseer over het opbouwen van AI-capaciteit en AI-gerelateerde projecten. Verder geeft ik advies over alle fundamenten die landen en organisaties moeten ontwikkelen voor het effectieve gebruik van AI-technologieën. Daarnaast ben ik PhD onderzoeker aan het Ragnar Nurkse Department of Innovation and Governance aan de Tallinn University of Technology (TalTech). Mijn proefschrift richt zich op de publieke waarde die gecreëerd wordt met behulp van Artificial Intelligence technologieën binnen publieke diensten. In combinatie met mijn promotie werk ik als extern expert voor het AI Watch team van de Europese Commissie, waar ik bijdraag aan de onderzoeksactiviteiten naar het gebruik van AI binnen overheidsdiensten. Ook vervul ik de rol van onderzoeksassistent van het InTouch.AI.EU project dat de Europese visie van duurzame en betrouwbare AI internationaal onder de aandacht brengt en promoot.

Naast de diversiteit aan rollen die ik vervul ben ik coauteur van het invloedrijke rapport "AI Watch Artificial Intelligence in public services" en auteur van diverse publicaties over het gebruik van AI bij de overheid. Als editor van het opkomende Research Handbook on Artificial Intelligence for Public Management, gepubliceerd door Edward Elgar Publishing review ik diverse artikelen van collegae. Mijn werk wordt internationaal erkend en actief gebruikt door de Europese Commissie, het Europees Parlement, de OESO en verschillende Europese lidstaten als onderdeel van hun strategie, beleid, onderzoek of publicaties met betrekking tot het gebruik van AI in de overheid. Zo is mijn werk gebruikt als referentie in het rapport “Opgae AI – de nieuwe systeemtechnologie” van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR). Als veelgevraagd spreker op beleids- en academische conferenties en workshops geef ik graag inzichten in de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI en GovTech. Ter voorbereiding op mijn werkzame leven studeerde ik magna cum laude af in de Erasmus Mundus Master of Science in Public Sector Innovation and eGovernance, een joint Master georganiseerd door de Universiteit van Leuven, de Universiteit van Münster en TalTech. 

Persoonlijke Interesses
Europese samenwerking
Spaanse cultuur
Sauna
gaming
politiek

Scroll naar boven

Mijn Expertise

ADVIES

ONDERZOEK

Scroll naar boven

Mijn werk draagt bij aan de volgende
Sustainable Development Goals

Scroll naar boven

Mijn werk

AI Watch, road to the adoption of artificial intelligence by the public sector

Dit handboek is gepubliceerd in het kader van AI Watch, de kennishub van de Europese Commissie om de ontwikkeling, acceptatie en impact van AI voor en in Europa te monitoren.
    

Exploratory insights on artificial intelligence for government in Europe
  

In dit artikel is de adoptie van AI in overheidsorganisaties onderzocht als een vorm van informatie- en communicatietechnologieën (ICT)-enabled governance-innovatie in de publieke sector.

AI Watch. European landscape on the use of Artificial Intelligence by the Public Sector

Dit rapport geeft het resultaat van de tweede studie die is uitgevoerd in het kader van AI Watch. Het rapport presenteert de resultaten van het in kaart brengen van het gebruik van AI in overheidsdiensten.

Scroll naar boven

Interviews

SAS Forum Nordics - 17 November 2021

Bekijk mijn bijdrage tijdens de EUROPEAN AI DAY in België

Oxford Insights AI webinar - 5 November 2020

Bekijk mijn bijdrage tijdens het Oxford Insights AI webinar

Scroll naar boven

Neem contact met mij op

Scroll naar boven